Coaching

Coaching

Coaching komt inhoudelijk gezien overeen met kortdurende behandeling, echter hierbij betaalt u de kosten zelf.

De contacten vinden plaats in Eemnes.
Meer informatie over de kosten en het aanmelden kunt u vinden op de pagina aanmelding Coaching

Diagnose
Om te kunnen starten met een coachingstraject hoeft u geen officiële diagnose ‘autismespectrumstoornis’ te hebben. Vermoedens hiervan zijn voldoende.

Binnen het coaching traject bieden wij het volgende:

Psycho-educatie
Bij psycho-educatie leert men wat ASS is en hoe dit van invloed is op iemands dagelijks leven. Wij bieden individuele psycho-educatie, waarbij u zelf kiest in welke onderwerpen u zich wilt verdiepen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat dit beter werkt dan een groepsprogramma met vaste onderdelen (klik hier voor artikel uit het WTA). Onze modules zijn bijvoorbeeld gericht op informatieverwerking en prikkelverwerking, maar ook op praktische onderwerpen zoals relaties, werk, seksualiteit en vrije tijd. De inhoud van de modules is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten en bevatten ook praktische tips. De modules zijn helaas niet te volgen voor mensen die niet als cliënt bij ons zijn ingeschreven. Meer informatie over de onderwerpen van de modules kunt u lezen op: Algemene inleiding psycho-educatie

Mindfulness
Bij mindfulness leert men verschillende meditatietechnieken aan, die in het dagelijks leven toegepast kunnen worden. Mindfulness is wetenschappelijk onderzocht, de resultaten laten zien dat mindfulness kan helpen om meer rust in het hoofd te verkrijgen, waardoor somberheidsgevoelens en angsten afnemen. Ook kan het mensen met ASS helpen om beter in te slapen en minder stress te ervaren. In totaal gaat het vaak om ongeveer tien individuele sessies, waarin u de verschillende meditatietechnieken aanleert. We bespreken uitgebreid waar de meditaties u bij kunnen helpen en ontdekken samen wat voor u de beste momenten zijn om te mediteren. Bij de mindfulness werken we met het boek: ‘Mindfulness bij volwassenen met autisme’. Meer informatie over het boek en over mindfulness is te vinden op: www.mindfulnessbijautisme.nl.

Klachtgerichte focus

Hierbij gaan we op een gerichte manier aan de slag met een bepaald probleemgebied. Het is wel van belang dat de ernst van het probleem niet dusdanig is dat dit een langdurig traject vergt.