Overige modules

Overige modules

Terug naar startpagina behandelmodules

Module ‘meer rust, minder piekeren en minder overbelasting’.

Bij deze module ligt de focus op het verminderen van piekerklachten en het creëren van meer rust, zowel in uw hoofd als in uw leven. De module is gebaseerd op cognitief-gedragstherapeutische principes en valt onder de cognitieve gedragstherapie.

Hoe is deze module ontwikkeld en wat is de opbouw?
Deze module is ontwikkeld door (klinisch) psychologen, op basis van de cognitief-gedragstherapeutische principes en vanuit klinische ervaring in de dagelijkse praktijk van therapie bij mensen met piekerklachten en klachten van overbelasting. In de module wordt eerst wat uitleg gegeven over piekerklachten en overbelasting. Daarna wordt gewerkt met praktische oefeningen die u thuis kunt uitvoeren.

 Wanneer start je met de module en wat heb je hiervoor nodig?
De meeste mensen zullen met deze module starten nadat diagnostisch onderzoek heeft plaatsgevonden. Klachten van piekeren en overbelastingsklachten komen veelvuldig voor, bij mensen met een autismespectrumstoornis, maar ook bij mensen met andere diagnoses, zoals ADHD of een persoonlijkheidsstoornis. Je kunt de module zelf volgen, maar het kan ook prettig zijn om aan de hand van de module gesprekken te hebben met een behandelaar, om het geleerde toe te passen in de praktijk.

Module Meer rust en minder overbelasting