Wachttijd

Wachttijd

Hieronder vindt u een indicatie van de huidige wachttijden. De daadwerkelijk wachttijd kan van dag tot dag variëren, voor de exacte wachttijden kunt u telefonisch of via Email met ons contact opnemen.


Het diagnostisch onderzoekstraject (Specialistische GGZ) start op dit moment waarschijnlijk in oktober/november  2021.  Klik hier voor meer informatie over de aanmelding.


Voor kortdurende behandeling  in Eemnes (Basis GGZ) is de wachttijd ongeveer 22 weken


Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen). Wachtlijstbemiddeling betekent (helaas) niet dat u sneller bij ons terecht kunt, maar dat zij meedenken over een ander centrum waar u mogelijk eerder aan de beurt bent.