Wachttijd

Wachttijd

In verband met de grote hoeveelheid aanmeldingen hebben we tot eind augustus een aanmeldstop voor diagnostisch onderzoek. U kunt zich nog wel aanmelden voor kortdurende behandeling, mits u al een diagnose in het autismespectrum hebt.

Wilt u weten waar u in uw regio terecht kunt voor diagnostisch onderzoek, dan kunt u informeren bij een regionaal autisme informatiecentrum (AIC).

U kunt de actuele wachttijden ook per mail of telefonisch opvragen.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen). Wachtlijstbemiddeling betekent (helaas) niet dat u sneller bij ons terecht kunt, maar dat zij meedenken over een ander centrum waar u mogelijk eerder aan de beurt bent.