Wachttijd

Wachttijd

Hieronder vindt u een indicatie van de huidige wachttijden. De daadwerkelijk wachttijd kan van dag tot dag variëren, voor de exacte wachttijden kunt u telefonisch of via Email met ons contact opnemen.

Voor nieuwe aanmeldingen start het diagnostisch onderzoekstraject (Specialistische GGZ) op dit moment waarschijnlijk in december 2020.  Klik hier voor meer informatie.

Voor kortdurende behandeling  in Eemnes (Basis GGZ) is de wachttijd ongeveer 14 weken

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen). Wachtlijstbemiddeling betekent (helaas) niet dat u sneller bij ons terecht kunt, maar dat zij meedenken over een ander centrum waar u mogelijk eerder aan de beurt bent.